Dolany Náchod Obec Dolany, okres Náchod
kamera Kladské pomezí dětem Kladské pomezí REMO Elektra s.r.o ČEZ

Krabecké posezení

(30.9. 2016)
Od roku 2013, kdy se po dlouhé době uskutečnilo setkání Krabečáků spojené s dětským odpolednem, jsme se takto sešli už po čtvrté. A jak bylo vidět a dalo se spočítat, účast je rok od roku vyšší. Letos jsme se dopočítali 117 účastníků. Někteří zašli jen na chvilku pozdravit své přátele a sousedy, jiní to s námi vydrželi od začátku až do konce. Přijeli se k nám podívat a užít si i rodiny z Čáslavek, Dolan i Svinišťan. Ocenili jsme i účast některých zastupitelů (někteří ani nevědí, že u nás byli ) a pana starosty.foto

Počasí, stejně jako loni, vyšlo na jedničku. Ideální podmínky pro hasičskou stříkačku. Tuto oblíbenou atrakci všech dětí tradičně zajistili dobrovolní hasiči z Jezbin. Letos i s pěnou, kterou následně z dětí důkladně smyli. Odpolední nebe nad Krabčicemi neplánovaně protly dvě stíhačky Gripen. Podali jsme to ale jako plánovanou součást setkání .

fotoPečené prasátko se snědlo a pivo s limonádou tekli proudem. Protože mnozí hosté nepřišli s prázdnou, na stolech bylo k zakousnutí od slaného i sladkého.


Jirka Plšek s Markem nám předvedli, jak se dělají opravdové bubliny. Děti i dospělí si mohli zasoutěžit v poznávání písniček a melodií z televizních pořadů, především z filmů a pohádek. Děti hrály o sladkosti a jiné drobnosti, dospělí dávali přednost medovině. Pokud vím, nikdo se nepral a proto hodnotíme i letošní setkání za vydařené.

Za podporu děkujeme Obci Dolany, divadelníkům za zapůjčení lavic, dobrovolným hasičům z Čáslavek za světla a džberovku, rybářům z Jaroměře za stany, Láďovi Janečkovi za dopravu vybavení a nápojů, a všem, kteří pomohli s přípravou, organizací a následným úklidem.

R.Všetečka, J. + O. Červení

Obecní úřad Dolany, Dolany 32, 552 01 Dolany Královehradecký kraj, tel. +420 491 813 657, obec@dolany-na.cz
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net
×